Bērnu un jauniešu sociālais tūrisms - Viļuma, Ilze (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba „Bērnu un jauniešu sociālais tūrisms” autores ir Ilze Viļuma un Diāna Turlaja. Bakalaura darba problēmas būtība ir tāda, ka sociālais tūrisms Latvijā vēl nav attīstījies tā, lai dotu ievērojumu ieguldījumu sabiedrības labā. Līdz ar to autoru mērķauditorijai - maznodrošināto ģimeņu bērniem un jauniešiem - nav pietiekami attīstīta brīvā laika un atpūtas pieejamība. Bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz speciālās literatūras un citu avotu izpēti par sociālo tūrismu un nometnēm Latvijā un pasaulē, izstrādāt bērnu un jauniešu nometnes projektu, tādejādi veicinot sociālo tūrismu Latvijā, kā arī izdarīt secinājumus un izvirzīt priekšlikumus par sociālā tūrisma kā ilgtspējīga tūrisma attīstības iespējām Latvijā. Pēc aptaujas anketu rezultātiem, citu valstu labās prakses piemēriem, salīdzinot ar Latviju, nākas secināt, ka sociālais tūrisms Latvijā nav attīstījies un tam ir tikai primitīva jēdzieniska nozīme.

Bachelor thesis „Social tourism of children and youths” is made by Ilze Viļuma and Diāna Turlaja. The main problem of bachelor thesis is that social tourism in Latvia is undeveloped and far from potential contribution that it could give to Latvian society. That is a reason why the main target group – children and youths of low income families - doesn’t have enough developed approachability to leisure time and recreation activities. The main objective of the thesis was to develop a camp project for children and youths, make decisions and propose suggestions for development options of social tourism as a sustainable form of tourism in Latvia, basing on researches of special literature and other sources about social tourism and camps in Latvia and other countries. According to results of questionnaires and to examples of good praxes of other countries, authors conclude that social tourism in Latvia is underdeveloped and it has just a primitive sense of meaning.
Social Tourism of Children and Youths
Keywords: Vadībzinātne