Dzelzceļa vagonu sekošanas sistēmas dokumentu un likmju tiešsaistes uzskaites programmas attīstība un perspektīvas - Goršanovs, Andrejs (Latvijas Universitāte, 2012)
Latvija ieņem izdevīgu pozīciju transporta ceļu ziņā, tā savieno Eiropas un Austrumu valstis, tāpēc pašlaik attīstās dzelzceļa pārvadājumi caur Latviju. Daudzām tranzīta sektora firmām ir nepieciešama programmatūra, kura ļautu elektroniski glabāt informāciju par pārvadājumiem, klientiem, partneriem, vagonu maršrutiem un citu informāciju saistītu ar dzelzceļa vagonu apriti. Autora darba mērķi bija izpētīt sekojošas programmatūras perspektīvas, atrast un izpētīt tirgū pieejamus risinājumus un to funkcionalitāti, analizēt autora izstrādātās programmatūras attīstības iespējas. Darbā autors salīdzināja sava izstrādātā produkta un citu tirgū pieejamo produktu funkcionalitāti, tādā veidā iegūstot datus par iespējamām produkta attīstības virzieniem. Autors ieguva statistikas datus par dažādu elektronisku sistēmu izmantošanu dzelzceļa pārvadājumu organizācijās un analizēja šos datus lai saņemtu priekšstatu par autora produkta perspektīvām. Pētījuma rezultātā tika sasniegti uzstādītie mērķi.

Latvia has a good position in terms of transport, it connects European and the Eastern countries, so it is an advantage for rail transportation via Latvia. Many transit sector companies need software that would allow electronically store information about transportation, clients, partners, wagon routes and other information related to the movement of railway wagons. Author's task was to investigate the following software perspective, to find and investigate already developed solutions and their functionality, to analyze the program development opportunities. In this work, author compares his developed product functionality with functionality of other products that are available on the market, in this way author gets information of potential product development directions. Author gets statistics about various electronic systems used in railway organizations and analyses that information to get information about authors developed product perspectives. A result of investigation was task achievement.
Railway wagon tracking system document and rate counting system development and prospects
Keywords: Datorzinātne