Pedagogu un vecāku sadarbība 6 - 7 gadus vecu bērnu emocionālās pašregulācijas prasmju apguvē - Ozoliņa, Daiga (Latvijas Universitāte, 2025)
Darba autors: Daiga Ozoliņa Darba zinātniskais vadītājs: Mg. paed., Mg. psych. Ilze Kricka Darba nosaukums: Pedagogu un vecāku sadarbība 6 – 7 gadus vecu bērnu emocionālās pašregulācijas prasmju apguvē. Pētījuma mērķis: Teorētiski un praktiski pētīt un analizēt pedagogu un vecāku sadarbību 6 – 7 gadus vecu bērnu emocionālās pašregulācijas prasmju veicināšanai. Darba praktiskā daļa: Darbā tika analizēta teorētiskā literatūra par 6 – 7 gadus vecu bērnu emocionālās pašregulācijas prasmēm. Tiek apskatīta un analizēta literatūra par pedagogu un vecāku sadarbības nozīmību 6 -7 gadus vecu bērnu emocionālās pašregulācijas prasmju sekmēšanai. Tiek apskatīta literatūra par iespējamām pedagogu un vecāku sadarbības formām. Pētījuma praktiskajā daļā tiek veikta 6 – 7 gadus vecu bērnu emocionālās pašregulācijas prasmju novērošana un novērtēšana pētījuma sākuma un beigu posmā. Tiek izstrādātas aptaujas pedagogiem un vecākiem par sadarbības nozīmību. Pētījuma laikā tika secināts, ka vecāku un pedagogu pozitīva, ieinteresēta sadarbība uzlabo bērnu pašregulācijas prasmes, jo bērniem, kuriem pētījuma sākumā pašregulācijas prasmes bija vājas, pētījuma beigās šīs prasmes bija uzlabojušās. Darba saturs: Pētījuma darbu veido 33 lapas. Darbā iekļautas 3 tabulas, 3 attēli un 39 literatūras un citi avoti. Atslēgas vārdi: Pedagogu un vecāku sadarbība, 6 – 7 gadus veci bērni, emocionālā pašregulācija, emocijas, pirmsskola.

Author of the work: Daiga Ozoliņa Scientific supervisor: Mg. paed., Mg. psych. Ilze Kricka Title of the work: Collaboration between educators and parents in the acquisition of emotional self-regulation skills in 6 - 7 year old children. Research objective: To theoretically and practically study and analyze the collaboration between educators and parents to promote emotional self-regulation skills in 6 - 7 year old children. Practical part of the thesis: The thesis analyzed theoretical literature on the emotional self-regulation skills of 6 - 7 year old children. The literature on the importance of teacher-parent collaboration in promoting emotional self-regulation skills in 6 - 7 year old children is reviewed and analyzed. The literature on possible forms of teacher-parent collaboration is reviewed. The practical part of the study involves observing and assessing the emotional self-regulation skills of 6 - 7 year old children at the beginning and end of the study. Surveys are being developed for educators and parents about the importance of collaboration. During the study, it was concluded that positive, interested collaboration between parents and educators improves children's self-regulation skills, as children whose self-regulation skills were weak at the beginning of the study had improved these skills by the end of the study. Content of the work: The research work consists of 33 pages. The work includes 3 tables, 3 images and 39 references and other sources. Keywords: Teacher-parent collaboration, 6 - 7 year old children, emotional self-regulation, emotions, preschool.
Collaboration between educators and parents in learning emotional self-regulation skills in 6 - 7 year old children
Keywords: Izglītības zinātnes; Pedagogu un vecāku sadarbība; 6 – 7 gadus veci bērni; emocionālā pašregulācija; emocijas; pirmsskola