Viesnīcnieka glabājuma tiesiskais statuss Latvijā - Šteinberga, Zane (Latvijas Universitāte, 2016)
Darba mērķis ir izpētīt esošo viesnīcnieka glabājuma tiesisko statusu Latvijas Republikā, tā atbilstību mūsdienu sabiedrības un uzņēmējdarbības vides prasībām. Darbā tiek analizēti Latvijas Republikas Civillikumā ietvertie termini un definīcijas attiecībā uz viesnīcnieka glabājumu, pētīti ārvalstu un starptautiskie tiesību akti un to projekti attiecībā uz viesnīcnieka glabājumu, kā arī uz viesnīcnieka atbildības jautājumiem kopumā. Darba noslēgumā tika apskatīti iespējamie varianti viesnīcnieka glabājuma tiesiskā regulējuma pilnveidei Latvijas Republikas tiesību aktos.

The purpose of this Bachelor thesis is to analyze existing legal status of innkeeper’s bailment in Republic of Latvia and its compliance to nowdays society needs. In this thesis have been analyzed: terms and definations used in the Civil law of Republic of Latvia in the innkeepers’ bailment section; regulation of innkeepers bailment and inkeepers liability in general in foreign legislation and in international Conventions and Convention drafts. At the end suggestions for improvement of existing regulation has been analyzed.
legal status of innkeeper bailment contract in Latvia
Keywords: Juridiskā zinātne; Viesnīcnieka glabājums; viesnīcnieks; ienesta lieta; atbildība; Civillikums