Reliģiskā leģitimācija un motivācija Homēra eposā - Sniedze, Ieva (Latvijas Universitāte, 2018)
Šī bakalaura darba mērķis ir izpētīt Homēra eposu jautājumos, kas attiecās uz reliģisko leģitimāciju un motivāciju. Caur padziļinātu avotu izpēti tiks sniegts, iespēju robežās visaptverošs, ieskats Homēra laiku sabiedrībā, apzinot tās vērtības, ciktāl tas skar izvirzītos jautājumus. Ņemot vērā vēsturisko kontekstu, darbā tiks atspoguļota reliģiskās domas nozīmīgā, kaut arī ne vienmēr vadošā loma. Tiks izpētīts, kādā mērā reliģiskā leģitimācija attiecas uz varas un tās simbolu iemantošanu un saglabāšanu, kā arī to, kā tādi faktori kā gods, vara, slava, materiālās vērtības un dievbijība ietekmē cilvēku- Homēra varoņu rīcību.

The main aim of this bachelor’s paper is to explore issues of the Homer's epic, relating to religious legitimacy and motivation. Through in-depth study of the historic source will be provided, as far as possible, comprehensive insight into Homer's time the community, identifying its values as far as the issues raised. Taking into account the historical context, the work will reflect the importance, although not always leading, of religious thought. It will be examined to what extent religious legalization relates to the acquisition and preservation of power and its symbols, and how factors such as honor, power, fame, material values and godliness affect the behavior of human beings – Homer's heroes.
Religious Legitimation and Motivation in the Epics of Homer
Keywords: Vēsture; Homērs; reliģija; leģitimācija; motivācija