Nekustamā īpašuma labticīga iegūšana - Poltaveca, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2011)
Maģistra darba galvenais izstrādes mērķis ir radīt visaptverošu ainu par nekustamo īpašumu Latvijā, it īpaši, izpētīt nekustama īpašuma iegūšanas īpatnības, lai norādītu uz Latvijas Republikas Civillikuma esošajiem robiem, attiecībā uz nekustama īpašuma labticīgas iegūšanas institūta neesību, un piedāvāt šīs problēmas iespējamos risinājuma variantus, kuri ir izstrādāti vadoties no tā, kā attiecīgais jautājums tiek regulēs Vācijas Federatīvās Republikas un Krievijas Federācijas civiltiesībās, ņemot vērā Latvijas civiltiesību īpatnības. Lai sasniegtu izvirzītos mērķus, autore centās atrisināt sekojošus uzdevumus: 1)noskaidrot Latvijas Republikas Civillikuma nepilnības; 2)izpētīt nekustamā īpašuma iegūšanas noteikumus un kārtību; 3)rastu izpratni par to, kas tad īsti ir labticīga nekustamā īpašuma iegūšana un kādu ieguvēju var nosaukt par labticīgu; 4)noskaidrot labticīga ieguvēja aizsardzības principa būtību; 5)norādīt uz problēmām praksē, kas rodas ar labticības pierādīšanu un nekustama īpašuma izprasīšanu vindikācijas prasības ceļā. Pētot attiecīgo tematu, autorei izdevās norādīt uz būtiskākiem likumdošanas trūkumiem un robiem, kā arī piedāvāt iespējamos likumdošanas grozīšanas variantus.

The aims of this master work is creation of the particular sight about the real estate in Latvia, especially study and discover major features of acquisition of the real estate establishment of breach anent of good faith acquisition of the real estate, and also defence of rights for good faith acquirer in the Civil law of Latvian Republic and suggestion of possible solution of respective problem, which is developed on the basis of adjusting of this question in a legislation such countries as Federal Republic of Germany and Russian Federation to take into account the individuality of the legal adjusting of Latvia. Consummation at foregoing aims, author made an effort decide next tasks: 1) to uncover the gaps of the Civil law of Latvian Republic; 2) to find aot the features of order and regulations of acquisition of the real iestate; 3) to definē a concept and scopes of good faith aquisition of the real iestate and possible circle of persons that can behave to good faith acquirer; 4) to specify the value of principle of defence of good faith acquirer; 5) to discovere possibilities of obtaining demanding back the property by vindication lawsuit. In the process of investigation thes theme, authoress succeeded to draw attention to substantial legislative blanks, and similary to offer possible variants of current now legislation modification.
Immovable Property in Good Faith Acquisition
Keywords: Juridiskā zinātne