Personu ar invaliditāti nodarbināšanas veicināšana apkalpošanas jomā Latvijā. - Millere, Elīna (Latvijas Universitāte, 2020)
Darba autore Elīna Millere. Bakalaura darbs ‘’Personu ar invaliditāti nodarbināšanas veicināšana apkalpošanas jomā Latvijā’’. Latvijas Universitāte, 2020. gads. Bakalaura darbs sastāv no Ievada, Teorētiskās daļas, Empīriskās daļas, Secinājumu un priekšlikumu daļas un Literatūras un citu avotu saraksta. Bakalaura darba Teorētiskajā daļā, darba autore, meklēja pieejamo informāciju par cilvēkiem ar invaliditāti to raksturojumu, jēdzienu un iedalījumu pēc medicīniskajiem un sociālajiem terminiem. Pētīja vēsturi un apskatīja kā ir mainījusies laika gaitā, līdzcilvēku un sabiedrības attieksme un uzskati. Salīdzināja invalīdu nodarbinātības veicināšanas raksturojumu Latvijā un ārvalstīs. Bakalaura darba Empīriskajā daļā sākotnēji, autore veica izpēti ar darba devējiem, kuri nodarbina cilvēkus ar invaliditāti. Uzrunāja tos un veica trīs padziļinātās klātienes intervijas. Šo interviju galvenais iemesls autorei bija saprast, kādēļ šie darba devēji izvēlas nodarbināt cilvēkus ar invaliditāti, kādi ir ieguvumi un ar kādām grūtībām nākas saskarties. Uz šo interviju rezultātu pamata, autore izveidoja desmit jautājumu anketu apkalpojošajā jomā strādājošajiem uzņēmumiem. Anketa tika izsūtīta vairāk kā 100 apkalpojošās sfēras uzņēmumiem. Kopējais anketu respondentu skaits 55. Pētījuma rezultāti tika apkopoti, salīdzināti un izdarīti secinājumi, priekšlikumi.

Author of the work Elīna Millere. Bachelor's thesis „Promotion of employment of persons with disabilities in the service field in Latvia". University of Latvia, 2020. The bachelor's thesis consists of the Introduction, Theoretical Part, Empirical Part, Conclusions and Proposals Part and the List of Literature and other sources. In the theoretical part of the bachelor's thesis, the author searched for available information about people with disabilities, their characteristics, the concept and prioritization of medical and social terms. Studied history and looked at how attitudes and beliefs of fellow human beings and society have changed over time. The characteristics of promoting the employment of disabled people in Latvia and abroad were compared. In the empirical part of the bachelor's thesis, initially, the author conducted research with employers who employ people with disabilities. Companies were approached and three in-depth face-to-face interviews were conducted. The main precondition for these interviews was to indicate reasons for employers to employ people with disabilities, what benefits and challenges are faced. Based on the results of these interviews, the author created a questionnaire for ten companies in the service sector. The questionnaire was sent to more than 100 companies in the service sector. The total number of respondents to the questionnaires - 55. The results of the research were summarized, compared and conclusions and proposals were made. Main keywords: People with disabilities; Employment; Latvian labor market; Unemployment
Promotion of employment of persons with disabilities in the service field in Latvia.
Keywords: Vadībzinātne; Cilvēki ar invaliditāti; Nodarbinātība; Latvijas darba tirgus; Bezdarbs