Gramatiskas kompetences kļūdas 12. klases skolēnu rakstu darbos - Seikstule, Rūta (Latvijas Universitāte, 2016)
Šis bakalaura darbs ir veltīts gramatisko kompetences kļūdu izpētei Latvijas 12. klašu skolēnu rakstu darbos angļu valodā kā svešvalodā. Šī darba mērķis ir noteikt visizplatītāko gramatiskās kompetences kļūdas veidu minētajos rakstu darbos. Pētījums tika veikts ar kļūdu analīzes metodi, kas tika izmantota 22 rakstu darbu analīzē, kā arī ar statistisko analīzi, kas tika izmantota iegūto datu tālākai apstrādei. Darba rezultāti liecina, ka visizplatītākais gramatiskās kompetences kļūdas veids Latvijas 12. klašu skolēnu rakstu darbos angļu valodā kā svešvalodā ir saistīts ar gramatiskās noteiktības kategoriju, kurā ietilpst nepareizs artikulu un piederības vietniekvārdu lietojums.

This bachelor thesis is devoted to an investigation of the grammatical errors present in written tasks performed by form 12 learners of English as a foreign language in Latvia. The goal of this paper is to identify the predominant type of grammatical error present in the written tasks. The research was carried out by means of Error Analysis, which was applied to the 22 written tasks, as well as statistical analysis, which was further applied to the gathered data. The obtained results indicate that the predominant type of grammatical error present in the written tasks performed by the learners concerns determiners, namely, the incorrect use of articles and possessive pronouns.
Grammatical Errors in the Written Tasks of Form 12 Students
Keywords: Valodniecība; gramatiskās kļūdas; kļūdu analīze; rakstu darbi; angļu valoda kā svešvaloda; 12.klases skolēni