Sociālā tīkla Draugiem.lv pielietojuma efektivitāte uzņēmumu komunikācijā - Sviķe-Svitiņa, Sabīne (Latvijas Universitāte, 2012)
Darba tēma ir „Sociālā tīkla Draugiem.lv pielietojuma efektivitāte uzņēmumu komunikācijā”.Problēma - vai uzņēmumiem bija skaidri noteikti mērķi, stratēģija un taktika, kā veidot komunikāciju sociālajā tīkla Draugiem.lv.Tiks apskatīta teorija par komunikācijas jēdzienu, Deflera (Defleur) komunikācijas modeli, apmierinājuma teoriju un efektīvas komunikācijas principiem, sociālajiem medijiem un sociālajiem tīkliem.Metodes-kvalitatīvā kontentanalīze un daļēji strukturētā intervija.Mērķis ir noskaidrot sociālā tīkla Draugiem.lv pielietojuma efektivitāti uzņēmumu komunikācijā atbilstoši uzņēmumu izvirzītajiem mērķiem. Pētījumā iegūtie rezultāti parāda, kā dažādu nozaru uzņēmumi spēj veiksmīgi integrēties sociālajā tīklā Draugiem.lv, kāda ir to komunikācijas stratēģija sociālajos medijos un būtiskākie ieguvumi no šī kanāla pielietošanas.Darbs sastāv no ievada, teorētiskās, metodoloģiskās un pētnieciskās daļas, secinājumiem un pielikumiem.

Subject is "Social network Draugiem.lv usage efficiency in the enterprise communication". Objective – Do companies have clear defined goals, strategies how to build communication in social networking site Draugiem.lv.Will review the theory of communication concepts and definitions, Deflera (Defleur) communication model, the satisfaction of the theory and principles of effective communication.Methods will be used qualitative content analysis and semi-structured interview.The aim is to clarify companies’ goals by selecting Draugiem.lv, as a communication channel and how representatives evaluate the effectiveness of communication.Research results show how different enterprise sectors are able to successfully integrate social networking Draugiem.lv.The main measures of effectiveness of communication are the number of followers, interaction.The research contains - an introduction, theoretical, methodological and research sections, conclusions and appendices.
Social network Draugiem.lv usage efficiency in the enterprise communication
Keywords: Komunikācijas zinātne