Ventspils tirgotāju un amatnieku vieta un loma pilsētas dzīvē 18.gs. - Ganusa, Ieva (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darba autore ir LU Vēstures un filozofijas fakultātes bakalaura programmas 3. kursa studente. Bakalaura darba tēma ir „Ventspils tirgotāju un amatnieku vieta un loma pilsētas dzīvē 18. gadsimtā”. Darba apjoms ir 50 lpp, tajā ietverts ievads, avotu un literatūras apraksts, 4 nodaļas, izmantoto avotu un literatūras saraksts un nobeigums. Darbā ietverta 1 diagramma un 3 tabulas. Uzskatāmai ilustrēšanai darba pielikumā izmantoti 3 attēli un 1 karte. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt, kāda bija izveidojusies amatnieku un tirgotāju kārta Ventspils pilsētas sistēmā 18.gadsimtā. Bakalaura darba pirmajā nodaļa aprakstīta Ventspils pilsētas īsa vēsture un tās tiesiskais pamats, kā arī pilsētas pārvaldes sistēma. Otrajā nodaļā aprakstīta Ventspils pilsētas pilsonība, tās iegūšanas iespējas un pilsoņu iespējamais skaits. Trešajā nodaļā aprakstīta Ventspils tirdzniecība un tirgotāju kā sociālpolitiskās kārtas darbība pilsētā. Ceturtajā nodaļā aplūkota amatniecības kā korporatīvās sistēmas organizētība un amatnieku ietekme Ventspils pilsētā. Darba teorētiskie aspekti izstrādāti balstoties uz avotu, literatūras, publikāciju un interneta resursu bāzes.

The author of the bachelor work is Ieva Ganusa, third – year student of the University of Latvia in history bachelor study program. The title of work is “Merchant and Craftsman place and part in City’s life of Ventspils in 18.Century”. The size of work is 50 pages, including introduction, rewiev of source and literature, 4 chapters, source and literatures list and conclusion. The work also includes 3 charts, 1 diagram, and supplement with 3 images and 1 map. The aim of the Bachelors work is to explore the merchant and craftsman place in city’s system of Ventspils in 18.Century. The first chapter of the Bachelors work tells about the history and the system of city Ventspils. The second chapter tells about the citizenry of Ventspils and the last two chapters describe trade and craftwork of city.
Merchant and Craftsman Place and Part in City's Life of Ventspils in 18 Century.
Keywords: Vēsture