Speciālās ekonomiskās zonas kā ārvalstu tiešo investīciju un uzņēmumu attistīšanas instruments - Repins, Rostislavs (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba temats ir “Speciālās ekonomiskās zonas kā ārvalstu tiešo investīciju un uzņēmuma attīstības instruments”. Darbā tiek aprakstīts speciālo ekonomisko zonu un ārvalstu tiešo investīciju jēdziens un tās būtība, Latvijas esošās speciālās ekonomiskās zonas un tās priekšrocības, aprakstīta speciālo ekonomisko zonu darbība, veikts pētījums par Latvijas speciālās ekonomiskās zonas priekšrocībām investīciju piesaistei un uzņēmuma attīstībai. Darba apjoms ir 62 lapaspuses.

The topic of the bachelor's thesis is "Special economic zones as a tool for foreign direct investment and company development". The paper describes the concept and essence of special economic zones and foreign direct investment, the existing special economic zones of Latvia and its advantages, describes the operation of special economic zones, researches the advantages of Latvia's special economic zone for investment attraction and company development. Thesis consists of 62 pages.
Special Economic zone as foreign direct investment and business development instrument
Keywords: Ekonomika; investīcijas; ārvalstu; uzņēmējdarbība; speciālā ekonomiskā zona