Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centra struktūrvienības "Vita" un Rīgas 3. speciālās pamatskolas sociālpedagoģiskā un starpinstitucionālā sadarbība - Āboliņa, Ieva (Latvijas Universitāte, 2015)
Ievas Āboliņas diplomdarbs „Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centra struktūrvienības „Vita” un Rīgas 3. speciālās pamatskolas sociālpedagoģiskā un starpinstitucionālā sadarbība” izstrādāts Latvijas Universitātes pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes skolotāju izglītības nodaļā. Diplomdarba teorētiskajā daļā tiek pētīta un analizēta literatūra par bērniem ar garīgās attīstības traucējumiem, speciālās izglītības iestāžu attīstība Latvijā, ārpusģimenes aprūpes institūcija, starpinstitucionālā sadarbība starp izglītības iestādi un ārpusģimenes aprūpes institūciju. Darbā tiek izstrādāta, realizēta un analizēta sociālpedagoģiskā programma, lai veicinātu starpinstitucionālo sadarbību starp skolu un ārpusģimenes aprūpes institūciju.

Diploma paper/thesis „Socio-Pedagogical and Interinstitutional Cooperation Between Riga Municipality Children’s and Youth Centre Stuctural Unit “Vita” and Riga Special Basic School No 3” has been developed by Ieva Abolina in the University of Latvia Faculty of Pedagogy, Psihology and Arts, departament of teachers’ education. In the theroreitcal part of Diploma paper the literature about mentality of children, development of special education schools in Latvia, institution of non family care, cooperation between schools and non family institution has been analyzed. In the Diploma paper socio-pedagogical programm for promoting interinstitutional cooperation between school and non family care institution has been developed.
Socio-Pedagogical and Interinstitutional Cooperation Between Riga Municipality Children’s and Youth Centre Stuctural Unit “Vita” and Riga Special Basic School No 3
Keywords: Pedagoģija; bērni ar garīgās attīstības traucējumiem; sadarbība; sociālpedagoģiskā sadarbība.; starpinstitucionālā sadarbība.