Pārtikas preču un to cenu informācijas sistēma - Drevinskis, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2025)
Kvalifikācijas darba ietvaros darba autors apraksta tīmekļa bāzētu pārtikas produktu informācijas sistēmu un tās izstrādi. Sistēma ir paredzēta, lai ar rasmošanas palīdzību atspoguļotu produktu cenas starp populārākajiem Latvijas pārtikas veikalu tīkliem, kuru produkti ir atrodami veikalu tīklu tīmekļa vietnēs. Sistēma ir paredzēta informēt lietotājus par produktiem un to cenām atkarībā no veikala, līdz ar to, lai atspoguļotu plašāku informācijas apjomu sistēmā ir paredzēts uzglabāt vēsturiskos datus, kas tiktu attēloti lietotāju saskarnei tīkamā veidā. Šāds risinājums potenciāli spēs palīdzēt cilvēkiem ietaupīt naudu iepērkoties, kas varētu piesaistīt specifiski cilvēkus, kuri aktīvi plāno personīgo budžetu.

Within the qualification work, the author describes a web-based food product information system and its development. The system is intended to use web scraping to reflect product prices among the most popular grocery store chains in Latvia, for which the products can be found on the stores websites. It is intended for the system to inform users about products and their prices by store. To reflect a broader range of information, the system is designed to store historical data, which would be displayed in a user-friendly interface. This solution has the potential to help people save money while shopping, which could attract a specific group of people who actively plan their personal budgets.
Information system of food products and their prices
Keywords: Datorzinātne; Informācijas sistēma; Rasmošana; Produktu cenas; Tīmekļa vietne