Angļu valodas vārdu krājuma apguve vidusskolā - Ratniece, Valija (Latvijas Universitāte, 2008)
Autore darbā "Angļu valodas vārdu krājuma apguve vidusskolā" pierāda, ka vidusskolēnu nepārtrauktu un noturīgu vārdu krājuma attīstību var nodrošināt iepazīstinot skolēnus ar vārdu uzbūves un vārdkopu veidošanas principiem. Autore analizē problēmas teorētiskos aspektus un dod praktiskus ieteikumus, kā nepārtraukti paplašināt vidusskolēnu aktīvo vārdu krājumu. Darba mērķi ir izglītot skolotājus par to, kā palīdzēt vidusskolēniem pilnveidot un paplašināt vārdu krājumu, nosaukt optimālākās mācīšanas metodes un ieteikt paņēmienus un praktiskus uzdevumus to īstenošanai. Darbs sastāv no ievada, četrām nodaļām, nobeiguma, bibliogrāfijas un pielikumiem. Ievadā izklāstītas autores domas par izvēlētās tēmas aktualitāti, ir izvirzīta darba hipotēze, mērķi un uzdevumi.
Vocabulary Acquisition in EFL at Secondary School
Keywords: Pedagoģija