Uzņēmējdarbības finansēšanas avoti - Rudika, Inga (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darba tēma ir „Uzņēmējdarbības finansēšanas avoti”. Darba mērķis ir izpētīt, analizēt un novērtēt uzņēmējdarbības finansēšanas avotus, noteikt to priekšrocības un trūkumus, kā rezultātā izstrādāt priekšlikumus, kā veidot optimālu uzņēmuma kapitāla struktūru. Autore secināja, ka viens no galvenajiem uzņēmuma finansiāli saimnieciskās darbības rezultātu ietekmējošiem rādītājiem ir uzņēmuma kapitāla struktūra. Ja uzņēmums neievēro kapitāla struktūras veidošanas pamatprincipus, tas var ciest zaudējumus un pat bankrotēt. Bakalaura darbs izmantojams kā informatīvs materiāls par uzņēmējdarbības finansēšanas avotiem un kā palīgs uzņēmumam finansēšanas avotu izvēlē. Atslēgvārdi: uzņēmējdarbība, finansēšanas avoti, kapitāls, aizdevums.

The theme of the bachelor’s paper is “Sources of business financing”. The aim of the bachelor’s paper is to find out, analyze and evaluate sources of business financing, determine their advantages and disadvantages, and to work out proposals for the development of an optimal capital structure of the company. The author has come to a conclusion that the capital structure of a company is one of the main indicators that affects the result of the company’s financial operations. If the company does not take into account basic principles of creating the capital structure, it can incur losses or even go bankrupt. This bachelor’s paper can be used as a source of information about the ways of business financing and can help companies to choose the source of business financing. Keywords: business, sources of financing, capital, loan.
Sources of business financing
Keywords: Ekonomika