Influenceru mārketinga ietekme uz zīmola uztveri skaistumkopšanas industrijā - Štromberga, Zane (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba tēma ir „Influenceru mārketinga ietekme uz zīmola uztveri skaistumkopšanas industrijā.”. Darba mērķis ir izpētīt influenceru izmantotās mārketinga stratēģijas, veicinot skaistumkopšanas zīmolu atpazīstamību. Darba teorētiskā daļa sastāv no sadaļām par mārketingu un tā stratēģijām, digitālo mārketingu, sociāliem tīkliem un to mārketingu, influenceru mārketingu un zīmolu sociālo mediju mārketinga pasākumiem. Pētījuma metodoloģija sastāv no kvalitatīvām metodēm, kas būs diva veida daļēji strukturētas intervijas un kontentanalīze. Darbā tiks secināts, ka galvenokārt skaistumkopšanas zīmoli izvēlas influencerus balstoties uz viņu interesēm, par ko tiek veidots saturs, cik aktīvi piedalās satura veidošanā izmantojot dažādas sociālo tīklošanas vietu instrumentus, kā arī analizējot un pētot influencera sekotājus. No influencera puses, darbā tiks secināts, ka influenceris, kam digitālā satura veidošana ir ikdienas un pilnas slodzes darbs, veidotajās sadarbībās ar skaistumkopšanas zīmoliem ir jāiegūlda daudz līdzekļu un personīgā laika lai veidotu kvalitatīvu, informatīvu un piesaistošu saturu potenciālo klientu piesaistei un zīmola atpazīstamības veicināšanai.

The topic of the bachelor's thesis is "The impact of influencer marketing on brand perception in the beauty industry." The aim of the work is to study the marketing strategies used by influencers to promote beauty brands. The theoretical part of the dissertation consists of sections on marketing and its strategies, digital marketing, social networks and their marketing, influencer marketing and brand social media marketing activities. The research methodology consists of qualitative methods, which will be two types of semi-structured interviews and content analysis. The work will conclude that mainly beauty brands select influencers based on their interests in creating content, how actively they participate in content creation using various social networking site tools, as well as analyzing and researching influencer’s followers. On the part of the influencer, the work will conclude that influencers, whose digital content creation is a daily and full-time job, need to invest a lot of resources and personal time in creating collaborations with beauty brands to create quality, informative and engaging content to attract potential customers and promote the brand.
The impact of influencer marketing on brand perception in the beauty industry
Keywords: Komunikācijas zinātne; mārketings; digitālais mārketings; influenceru mārketings; skaistumkopšanas zīmols