Latvijas Republikas Valsts prezidenta pilnvaras defensīvās funkcijas īstenošanā - Stivriņa, Sintija (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darbā “Latvijas Republikas Valsts prezidenta pilnvaras defensīvās funkcijas īstenošanā” autore analizē Valsts prezidenta pilnvaras valsts aizsardzības jomā, salīdzinot Latvijas regulējumu ar ārvalstīm, kā arī izskata nepieciešamos grozījumus pašreizējā regulējumā. Darba mērķis ir izvērtēt, vai pastāvošais Latvijas Republikas Valsts prezidenta pilnvaru regulējums defensīvās funkcijas ietvaros ir adekvāts mūsdienu tiesiskajā telpā, skatot šīs pilnvaras kopsakarā ar ārvalstu regulējumu. Darba rezultātā autore konstatē atsevišķas nepilnības pašreizējā Latvijas regulējumā, līdz ar to arī piedāvā iespējas, kā esošo Valsts prezidenta pilnvaru defensīvās funkcijas ietvaros regulējumu padarīt efektīvu un mūsdienīgu.

In bachelor thesis “Republic of Latvia President’s authorities regarding defense function” the author analyzes state president’s authorities in national defense area, comparing legal regulation in Latvia and foreign countries, as well as looks for possible changes in current regulation. The target of bachelor thesis is to evaluate whether current legal regulation of President’s of the Republic of Latvia powers regarding defense function is appropriate in modern judicial area, looking at these powers in conjunction with foreign law. In the end of the bachelor’s thesis the author states certain inadequacies in current regulation, thus offer opportunities how to change current regulation so that would be efficient and modern.
Republic of Latvia President's authorities regarding defense function
Keywords: Juridiskā zinātne; Valsts prezidents; Valsts prezidenta pilnvaras; Defensīvā funkcija; Nacionālā drošība; Satversme