Privātpersonu uzkrājumu veidošana - Kazakeviča, Dita (Latvijas Universitāte, 2019)
Liela daļa iedzīvotāju neveido uzkrājumus ne vecumdienām, ne neparedzētiem gadījumiem, taču nākotnē pensijas varētu nebūt tik lielas, lai spētu nodrošināt pārticīgas vecumdienas visiem iedzīvotājiem. Darba mērķis ir iegūt informāciju par teorētiskajiem uzkrājumu veidošanas aspektiem, izpētīt datus par uzkrājošo dzīvības apdrošināšanu un izstrādāt priekšlikumus iedzīvotāju uzkrājumu veidošanas paradumiem, pamatojoties uz publiski pieejamo informāciju un statistikas datiem. Pētījumi norāda, ka liela daļa iedzīvotāju uzkrājumus neveic vispār vai tie ir tik minimāli, ka neparedzētu apstākļu gadījumā nespētu nodrošināt tādu pašu dzīves līmeni līdz brīdim, kad situācija uzlabotos. Atslēgvārdi: privātpersonu uzkrājumi, dzīvības apdrošināšana ar uzkrājumu, ieguldījumu fondi, ienesīgums

A large part of the population does not make savings for retirement or unforseeen events but in the future pensions may not be so large as to be able to provide wealthy retirement to everyone. The aim of the thesis is to obtain information on the theoretical aspects of savings, to study data on accumulative life insurance and to make proposals for population saving habits based on publicly available information and statistical data. Research shows that a large part of the population does not make savings at all or they are so minimal that they would not be able to provide for the same standard of living in case of unforeseen circumstances until the situation improves. Keywords: individual savings, accumulative life insurance, investment funds, profitability
Making personal savings
Keywords: Ekonomika; privātpersonu uzkrājumi; dzīvības apdrošināšana ar uzkrājumu; ieguldījumu fondi; ienesīgums