Latvijas apdrošināšanas tirgus potenciāls - Lapkovska, Elīna (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darba apjoms ir 82 lapas, 29 attēli, 19 tabulas, 1 pielikums. Darba mērķis ir izpētīt Latvijas apdrošināšanas tirgus potenciālu un izstrādāt pasākumus potenciāla apgūšanai. Darbu veido trīs nodaļas - pirmajā ir sniegta informācija par apdrošināšanas vispārīgajiem jautājumiem, otrajā daļā - aprakstīti un analizēti tirgus dalībnieki un darbības pamatrādītāji, apskatītas prognozes tirgus attīstībai 2015.gadā, trešajā daļā tika izstrādāta eksperta aptaujas anketa. Pēc analīzes rezultātu interpretēšanas tika izstrādāta apdrošināšanas tirgus uzlabošanas pasākumi. Maģistra darba noslēgumā ir izdarīti secinājumi un izvirzīti priekšlikumi Latvijas apdrošināšanas tirgus attīstībai.

Master thesis contains 82 pages, 29 images, 19 tables and 1 attachment. The aim of thesis is to analyze Latvia’s insurance market potential and develop tasks for expanding the market. Thesis contains three main parts – the first is to give information about general insurance questions, the second – describes and analyzes market participants, base indicators and forecast of 2015 year’s insurance market, third part – developed expert poll. After interpreting analyzed results, the insurance market improvement program was developed. At the end of master thesis are made a conclusion which lead to making suggestions for Latvia’s insurance market improvement.
The potential of Latvian insurance market
Keywords: Vadībzinātne; apdrošināšanas tirgus; tirgus potenciāls; ekspertu aptauja; Datu aplenkuma analīze