Igauņu lokāmie divdabji un to atveide krievu valodā - Varblane, Regina (Latvijas Universitāte, 2011)
Šī bakalaura darba temats ir „Igauņu lokāmie divdabji un to atveide krievu valodā”. Darba mērķis ir pierādīt, ka igauņu valodas lokāmie divdabji ne vienmēr ir tradicionālie lokāmie divdabji, un, ka pastāv vairāki attiecīgo divdabju atveides varianti krievu valodā. Bakalaura darba pamatā ir teorētiskais materiāls par pētījuma objektu. Galvenie teorētiskie avoti ir vairāku igauņu un krievu valodnieku darbi, kas veltīti attiecīgo valodu gramatikas izpētei. Šī darba teorētiskais pētījums apstiprina izvirzīto hipotēzi, ka igauņu valodas lokāmo divdabju atveidē krievu valodā tiek izmantoti dažādi varianti un paņēmieni. Darbs sastāv no 5 nodaļām.

The subject of this Bachelor’s thesis is “Estonian Declinable Participles and their Rendering into Russian”. The goal of the study is to prove that the declinable participles of the Estonian language are not always the traditional declinable participles, and that there are several variants for rendering the relevant participles into Russian. The methods applied in the thesis: study of theoretical literature, study of practical sources, as well as summarisation and analysis of practical examples. Theoretical part approves the hypothesis set forth, that different variants and methods for rendering Estonian declinable participles into Russian are used. Bachelor’s thesis consists of 5 chapters.
Estonian Declinable Participles and their Rendering into Russian
Keywords: Valodniecība