Dažādas izcelsmes biodīzeļdegvielas ietekme uz dažu polimēru stiprības īpašībām - Avotiņa, Līga (Latvijas Universitāte, 2010)
Gumijas materiāli izturēti noteiktu laiku dažādas izcelsmes biodīzeļdegvielā – rafinētā rapšu eļļā un pāresterificetā augu eļļā, kā arī fosīlajā degvielā un toluolā. Pētītas paraugu stiprības un deformatīvās īpašības. Atrastas trūkšanas spriegumu un pagarinājumu vērtības. Veikta paraugu akustiska izpēte.

Some rubber materials aged for a certain period in different types of biodiesel – refined rapeseed oil and re-esterified vegetable oil, in fossil diesel and toluene, too. The stress and strain properties of samples has been studied. The values of tensile strength and elongation at break are found. Samples carried out for acoustic research.
An effect of different biodiesel to properties of strength for some polymers
Keywords: Ķīmija