Pētera Šmita sarakste ar rakstnieku, žurnālistu, tulkotāju Kārli Kraujiņu - Šmits, Pēteris (My University, 1930)
Vēstulē rakstniekam, žurnālistam K. Kraujiņam P. Šmits atzinīgi izsakās par Apsīšu Jēkaba literārajiem darbiem, viņa valodu, salīdzina viņu ar vairākiem citiem latviešu rakstniekiem kā J. Poruku, E. Veidenbaumu, J. Raini u.c. Tomēr P. Šmits uzskata, ka Apsīšu Jēkabs ir viens no izcilākajiem latviešu rakstniekiem.
A. g. K. Kraujiņa k-gs
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; latviešu literatūra; Kraujiņš Kārlis (1879-1975); Apsīšu Jēkas (īst. v. Jānis Jaunzems; 1858-1929); Veidenbaums Eduards; Poruks Jānis; Blaumanis Rūdolfs; Rainis Jānis; Kaudzīte Matīss