Višķu izloksnes leksikas īpatnības dažādu paaudžu runātāju valodā - Kaigorodova, Silva (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba tēma ir Višķu izloksnes leksikas īpatnības dažādu paaudžu runātāju valodā, šī tēma aktuāla mūsdienās, jo pēdējie leksikas dati par šo izloksni ievākti pirms vairākiem gadu desmitiem. Darba mērķis: apzināt un izpētīt leksikas īpatnības Višķu izloksnē. Darba uzdevumi: apzināt avotus, literatūru atbilstoši tēmai, noskaidrot izloksnes leksikas īpatnības dažādu paaudžu runātāju valodā. Pētnieciskās metodes: intervēšana, anketēšana, analizēšana, leksikas vienību sistematizēšana un vērtēšana, teorētiskās literatūras un avotu izpēte. Darba gaitā secināts, ka laikā no 1962. līdz 2013. gadam Višķu izloksnes leksikas slānis ir mainījies. Vārdi, kas mūsdienās nav aktuāli, ir zuduši vai arī tiem ir tendence zust. Darbs sastāv no 2 daļām, kas atspoguļojas 67 lappusēs, 19 tabulās. Atslēgvārdi: leksēma, leksika, izloksne, īpatnība, paaudze

The bachelor paper's theme is Lexical Particularities of Dialect of Višķi in the Language of Different Generations, this theme is topical nowadays, because the recent data about this dialect were collected many decades ago. The goal of the bachelor paper: to gather and explore the information about Lexical particularities of Dialect of Višķi. Tasks for achieving the bachelor paper's goal: to identify, study sources, literature accordingly to the theme, to clarify dialect's lexical peculiarities of different Generations in the Language. Methods of research: interviewing, questioning, analysis, systematization and evaluation, exploring of relevant literature and sources. In the process of research was deduced thats during the period from the year 1962–2013 recension in Višķi dialect's lexical layer has occurred, words that name objects which are not known nowadays disappear or tend to change. The bachelor paper consist of 2 parts, reflected in 67 pages, 19 tables.
Particularities of Dialect of Višķi in the Language of Different Generations
Keywords: Filoloģija