Naudas plūsmas izmantošana uzņēmuma finanšu analīzē - Subatnieks, Kārlis (Latvijas Universitāte, 2007)
Promocijas darba mērķis ir uz naudas plūsmas un to ietekmējošo faktoru, koeficientu un naudas plūsmas noteikšanas normatīvo aktu analīzes pamata izstrādāt priekšlikumus naudas plūsmas pārskata pilnveidošanai, naudas plūsmas analīzes un pārvaldības uzlabošanai, kā arī nākotnes naudas plūsmas noteikšanai. Pirmajā nodaļā tiek analizēts naudas plūsmas jēdziens ekonomiskajā teorijā un loma uzņēmuma finanšu analīzē. Otrajā nodaļā, pamatojoties uz iepriekšējā nodaļā izpētīto teoriju un metodiku, tiek pētīta naudas plūsmas rādītāju izmantošana uzņēmuma finansiālā stāvokļa novērtēšanā. Pamatojoties uz teorētisko aspektu pētījumu un naudas plūsmas rādītāju praktisko analīzi, trešajā nodaļā tiek izstrādātas rekomendācijas naudas plūsmas pārskata pilnveidošanai, kā arī tiek analizēta naudas plūsmas datu izmantošana uzņēmuma nākotnes naudas plūsmas noteikšanā.

The goal of promotion paper is on the basis of the analysis of cash flow and factors influencing it, as well as legislative acts on the subject of cash flow, to provide proposals for improvement of the cash flow statement, cash flow analysis and management, as well as cash flow prediction. In Chapter 1, the author analyses the concept of cash flow in economic theory and its role in corporate financial analysis. In Chapter 2, based on the investigation of theory and methods conducted in previous chapter, the use of cash flow measures in determining financial position of a company is analysed. Following the investigation of the theoretical aspects and practical analysis of cash flow measures, in Chapter 3 the author works out recommendations for enhancement of cash flow statement, and explores the application of cash flow data in corporate cash flow prediction.
Promocijas darbs
Keywords: Ekonomika; Finanses un kredīts; Finance and credit