Vērtības grieķu arhaiskajā elēģijā - Valeine, Elžbeta (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba ‘’Vērtības grieķu arhaiskajā elēģijā’’ mērķis ir izpētīt sengrieķu elēģijās pausto vērtību novitāti un turpinātību sastatījumā ar agrāko laiku vērtībām Homēra tekstos. Lai bakalaura darba mērķis tiktu veiksmīgi sasniegts, tika izvirzīti vairāki uzdevumi – iegūt informāciju par elēģiju no antīkajiem un mūsdienu avotiem, politiskajām un sociālajām izmaiņām 7.-6.gs.p.m.ē., strādāt ar tekstu oriģinālā un tulkojumā, kā arī noteikt, kādas apkopot un sistematizēt elēģijās paustās vērtības, kas ļautu spriest par vērtību novitāti. Darba gaitā tiek izpētīts, kādas vērtības ir sastopamas sengrieķu elēģijās un to novitāte. Darbā tika izvirzīta hipotēze, ka sengrieķu elēģija turpina arhaiskā laika vērtību tradīciju, kas tika daļēji apstiprināta. Atslēgvārdi Senā Grieķija, elēģija, vērtības, sabiedrība, arhaika

The aim of the bachelor’s thesis ‘’Values in Greek Archaic Elegy’’ is to explore the novelty of greek archaic elegy values and contionuation comparing to values of Homeric texts. To achieve the goal the author raised several tasks – to obtain the information on elegy from contemporary sources, on political and social changes in 7th and 6th century BC, to work with original text and translation, and to collect and systematize values, which might let judge the novelty of values. The thesis explores the values in greek archaic elegy and its novelty. The thesis propose hypothesis - archaic elegy continues the tradition of archaic time values, which was partially confirmed. Key Words Ancient Greece, elegy, values, society, archaic
Values in Greek Archaic Elegy
Keywords: Valodniecība