Banku darbības riski un to pārvaldīšana - Kaktina, Karīna (Latvijas Universitāte, 2008)
Šī maģistra darba mērķis ir izpētīt banku riskus, risku pārvaldīšanu, kā arī apskatīt risku pārvaldes atšķirības Latvijas un Zviedrijas vadošajās bankās. Izsvērta risku pārvalde ir banku darbības stūrakmens un finanšu sistēmas stabilitātes pamats. Maģistra darbs sastāv no 83 lapaspusēm, tas ietver 11 tabulas un 23 attēli. Darbs ir sadalīts nodaļās, kur tiek pētīta risku būtība, klasifikācija un to pārvaldīšana, tiek raksturots banku sektors Latvijā un Zviedrijā, kā arī risku pārvalde Latvijas un Zviedrijas vadošajās bankās. Maģistra darbā tiek izmantota ar risku pārvaldi saistīta likumdošana, speciālā literatūra, kā arī banku finanšu pārskatos publiski sniegtie dati. Šis maģistra darbs dod zināšanas un sapratni banku risku jomā un ir labs palīgmateriāls pasniedzot lekcijas.Atslēgvārdi: Banku riski, risku pārvalde, kapitāla pietiekamība

The aim of this master thesis is to exlore risks which banka are exposed to, management of those risks as well as risk management in Latvian and Swedish banks. Proper risk management is the cornerstone for banking activities and stability of the financial system.Master thesis contains 83 pages, 11 tables and 23 figures. Thesis is dividend in parts to explore the essence of risks, risk classification, risk management, as well as risk management in major Latvian and Swedish banks. In this master thesis is used legislation referring to risk management, research papers on this topic as well as public financial reports of Latvian and Swedish banks. Material might be useful exploring risk management in banking. Keywords: banking risks; risk management; capital adequacy
Banks risks and risks management
Keywords: Ekonomika