Trīsgadīgu bērnu krāsu uztveres sekmēšana tēlotājdarbībā pirmsskolā - Leja, Inga (Latvijas Universitāte, 2017)
Inga Leja kvalifikācijas darbs “Trīsgadīgu bērnu krāsu uztveres sekmēšana tēlotājdarbībā pirmsskolā” izstrādāts Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē. Pētījuma jautājums – kā tēlotājdarbībā pirmsskolā sekmējama trīsgadīgu bērnu krāsu uztvere? Darba mērķa sasniegšanai izvirzīti šādi uzdevumi: 1)Teorētiski analizēt literatūru par krāsu uztveri un to sekmēšanu 2)Teorētiski analizēt literatūru par tēlotājdarbību pirmsskolā 3)Prakstiski pārbaudīt teorētiskās atziņas empīriskā pētījumā un analizēt iegūtos rezultātus. Kvalifikācijas darbs ir izklāstīts 3 nodaļās un 7 apakšnodaļās. Darba teorētiskajā daļā tiek analizēta literatūra par krāsu uztveri un to sekmēšanu, tiek teorētiski analizēta literatūra par tēlotājdarbību pirmsskolā. Empīriskajā daļā tika pētīts kā iespējams sekmēt trīsgadīga bērna krāsu uztveri tēlotājdarbības nodarbībās pirmsskolā. Tika atrastas atbildes uz darbā izvirzīto pētījuma jautājumu, un izstrādāti secinājumi trīsgadīgu bērnu krāsu uztveres sekmēšanai tēlotājdarbībā pirmsskolā. Kvalifikācijas darbs sastāv no ievada, trīs nodaļām un septiņām apakšnodaļām, secinājumiem, izmantotās literatūras un pielikumiem. Darba apjoms 42 lpp., darbā ietvertas 4 tabulas, 2 attēli, 2 pielikumi un 23 literatūras avoti.

Inga Leja`s qualification work about “ Promotion of colour pereception for three years old kids fake performance in pre school” made in Latvian University, faculty of Pedagogy, Psychology and Art. Question of research – How fake performance in pre school promoted colour pereception for three years old kids? There are set following tasks to achieve goals of work: 1.Theoretically analyze literature about perception of colours and promoting of them 2.Theoretically analyze literature about fake perfomance in pre school. 3.Practically check theoretical quotes in empirical research and analyze achieved results. Qualification work is outlined in 3 chapters and 7 subcharters. In theoretical part of work there is analyzed literature about perception of colours and promoting of them, there are also theoretically analyzed litarature about fake performance in pre school. In empirical part there was researched how it is possible to promote perception of colours for three years old kids in fake performance lessons in pre school. There were set questions and there were found answers about promoted research question and there were also made conclusions about three years old kids and their promotion of colour perception in pre school. Qualification work consists of 3 chapters, 7 subcharters, conclusions, used literature and annex, work capacity in pages, tables and pisctures.
Promotion of colour pereception for three years old kids fake performance in pre-school
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; tēlotājdarbība pirmsskolā; trīsgadīgu bērnu krāsu uztvere; literatūras analīze; novērojums; situācijas analīze