Tūrisma produkts Alūksnes novadā un tā pieejamība tūristiem - Mihailova, Dina (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba tēma ir “Tūrisma produkts Alūksnes novadā un tā pieejamība tūristiem” Bakalaura darbs ir sadalīts trīs daļās. Pirmā daļa ir par tūrisma produkta raksturojumu un tūrisma resursu un attīstības faktoru raksturojumu. Otrā daļa ir vērsta uz Alūksnes novada tūrisma produkta piedāvājumu, tūrisma attīstības faktoru analīzi, kas sevī ietver esošo tūrisma resursu, tūrisma pakalpojumu objektu un tūrisma institucionālo elementu izpēti, kā arī atsevišķu attīstības faktoru kvantitatīvo un kvalitatīvo novērtējumu. Noslēdzošā trešā daļa ir par Alūksnes novada tūrisma produkta pieejamības iespējām tūristiem, ar anketēšanas palīdzību noskaidrojot gan tūristu, gan vietējo iedzīvotāju viedokli par tūrisma produktu Alūksnes novadā. Bakalaura darbā tika izmantota specializētā latviešu un ārzemju literatūra tūrismā, uzziņu krājumi, tūrisma informācijas centrā iegūtā informācija, publikācijas presē, Interneta mājas lapas, kurās ir iegūstama informācija par Alūksni, Alūksnes novadu un tur esošajiem tūrisma produktiem, kā arī nepublicēti dokumenti – Alūksnes novada tūrisma attīstības programma, Alūksnes novada attīstības programma un Alūksnes novada teritorijas plānojums. Bakalaura darbs satur 80 lapas, 8 tabulas, 27 attēlus un 3 pielikumus.

Bachelor theme is “Tourism Product of Aluksne region and it’s access to tourists”. Work consists of three parts. The first part contain characteristic of tourism product, tourism resources and tourism development functions. In the second part there are analysis of tourism product and resources of Aluksne district and the last, third part, is about tourism product availability of Aluksne district, with the assistance of the examination and questionnaire will be found opinion of tourists and local residents about tourism product in Aluksne district. In the bachelor authoress used special Latvian and foreign tourism literature, reference publications, tourism information centre data, publications in newspapers and magazines, web pages and unpublished documents – Tourism development conception of Aluksne’s district, Development programme of Aluksne’s district and Planning of Aluksne’s district territory. Bachelor consists of 80 pages, 8 tables, 27 pictures and 3 apendixes.
Tourism Product in Aluksne region and it's access to tourists
Keywords: Vadībzinātne