Uzmanības piesaistošie elementi filmu treileros. "20th Century Fox", "Universal Pictures", "Paramount Pictures" un "Warner Bros" filmas (2017) - Smaine, Dārta (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba tēma ir „Uzmanības piesaistošie elementi filmu treileros. „20th Century Fox”, „Universal Pictures”, „Paramount Pictures” un „Warner Bros” filmas (2017)”. Darba mērķis ir noskaidrot kādiem uzmanības piesaistošiem elementiem ir jābūt filmas treilerī, lai, to noskatoties, auditorijai būtu vēlme skatīties filmu. Darba teorijā tiek apskatīts par filmu, naratīvu, kadriem, montāžu, filmu treileriem un hermeneitiku. Bakalaura darba metodoloģijā tiek aprakstīts par darbā izmantotajām pētnieciskajām metodēm – kvantitatīvo kontentanalīzi un fokusgrupu intervijām. Darba rezultātā tika iegūti dati par izplatītākajiem elementiem filmu treileros, kā arī rezultāti par auditorijai nepieciešamajiem elementiem, filmu treileros.

The topic of the Bachelor’s thesis is „Elements of attraction of audience’s attention in film trailers. "20th Century Fox", "Universal Pictures", "Paramount Pictures" un "Warner Bros" films (2017)”. The aim of the thesis is to clarify what kind of elements of attraction have to be in a film trailer so after the trailer has been watched, the audience would develop a wish to watch the movie. In the theoretical part of the thesis there is information about film, narrative, shots, editing, film trailers and hermeneutics. In the methodology of the Bachelor’s thesis there is written about the used research methods – quantitative content analysis and focus groups. In the result of the thesis there are gathered data on the most popular elements used in film trailers as well as results on what elements the audience wishes to see in film trailers.
Elements of attraction of audience’s attention in film trailers. "20th Century Fox", "Universal Pictures", "Paramount Pictures" un "Warner Bros" films (2017)
Keywords: Komunikācijas zinātne; filma; treileris; elementi; auditorija