Mediciniskā kaņepju legalizācija, atpūtas kaņepju dekriminalizācija un tās ietekme uz ekonomiku - Artjomovs, Jegors Georgs (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darbā es pētīju kaņepju medicīnisko un atpūtas dekriminalizāciju un iespējamo ietekmi uz ekonomiku. Manuprāt, lielākā problēma ir tā, ka lielākā daļa cilvēku joprojām domā, ka kaņepes ir smagas narkotikas un nav iespējams palīdzēt cilvēkiem, kuri lieto medicīnā. Savā darbā es vēlos parādīt visus kaņepes plusus un mīnusus. Mana darba mērķis ir parādīt, ka daudz labāk ir kontrolēt kaņepju (narkotiku) tirgu nekā cīnīties pret to. Tā kā cilvēki to izmanto, daudz labāk ir kontrolēt šo tirgu, kontrolēt aktīvus, cenas un nodokļus. Es izpētīju kaņepju dekriminalizācijas ietekmi uz Kanādas ekonomiku. Tas parāda, ka dekriminalizācija daudz neietekmēja pieprasījumu. Mans darbs sastāv no 67 lappusēm un 23 grafikiem.

In my bachelor work i investigated medical and recreational cannabis decriminalization and its possible influence on economy. In my mind biggest problem is that most part of people still think that cannabis is a hard drug and is not possible to help people in medical use. In my work i want to show all pros and cons of cannabis. Goal of my work is to show that much better is to control cannabis (drug) market than fight against it. As people use it anyway, much better is to control this market, control assets, prices and taxes. I investigated cannabis decriminalisation influence on Canada economy. It shows that decriminalisation did not influence demand a lot. My work consists 67 pages and 23 graphics.
Medical cannabis legalization, recreational cannabis decriminalization and its influence on economy
Keywords: Ekonomika; Dekriminalizācija; Legalizācija; THC; Piedavājums