Starpbanku maksājumu sistēmu attīstības problēmas un perspektīvas Eiropā - Miškina, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darba mērķis ir izpētīt starpbanku maksājumu sistēmu attīstības problēmas un perspektīvas Eiropā, īpašu vērību pievēršot noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas pasākumiem un to pilnveidošanas virzieniem komercbankās. Autore, balstoties uz darbā veikto maksājumu sistēmu teorētisko pamatu izpēti, starpbanku norēķinu analīzi un ārzonu biznesā noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas aspektu un to ietekmes uz banku sektoru un starpbanku maksājumu sistēmām izpēti, nosaka starpbanku maksājumu sistēmu drošības pilnveidošanas virzienus attiecībā uz noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizācijas problēmām komercbankās un izstrādā priekšlikumus starpbanku maksājumu sistēmu turpmākai attīstībai ES un Latvijā. Atslēgvārdi: starpbanku maksājumu sistēmas, komercbankas, korespondentattiecības, noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizācija.

Master's thesis is written to explore the problems and prospects of interbank payment systems’ development in Europe, paying particular attention to the money laundering prevention measures and ways of improvement in commercial banks. Based on the research, the author determines the main improvement directions for interbank payment systems security with regard to anti-money laundering issues and makes suggestions how to develop the interbank payment systems. Keywords: interbank payment systems, commercial banks, correspondent banking, money laundering.
Interbank money payment systems development and its prospects in Europe
Keywords: Ekonomika