Starpparlamentu komunikācija: Latvijas Republikas 10. un 11. Saeimas deputātu grupu sadarbībai ar Krievijas Federācijas, Brazīlijas Federatīvās Republikas, Indijas Republikas un Ķīnas Tautas Republikas parlamentiem komunikācijas analīze - Stīpniece, Krista (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba tēma ir ”Starpparlamentu komunikācija: Latvijas Republikas 10. un 11. Saeimas deputātu grupu sadarbībai ar Krievijas Federācijas, Brazīlijas Federatīvās Republikas, Indijas Republikas un Ķīnas Tautas Republikas parlamentiem komunikācijas analīze”. Pētnieciskā problēma ir Latvijas Republikas Saeimas deputātu grupu sadarbībai ar citu valstu parlamentiem ieguldījums Latvijas Republikas ārpolitikas īstenošanā attiecībās ar BRIC valstīm. Teorijā apskatīts starptautisko komunikācijas, starptautisko politisko komunikācijas jēdziens, bet metodoloģijā izklāstītas izvēlētās pētniecības metodes: daļēji strukturētā intervija, kontentanalīze un aptauja. Darba rezultātā noskaidrots, ka starpparlamentu deputātu grupas komunikācijai neizmanto globalizācijas un jauno tehnoloģiju sniegtās iespējas, kā arī neizmanto komunikāciju, lai īstenotu Latvijas Republikas ārpolitikas pamatnostādnes. Atslēgas vārdi: BRIC, starptautiskā komunikācija, starptautiskā politiskā komunikācija, starpparlamentu grupas.

The theme of bachelor work is “Interparliamentary communication: Republic of Latvia the 10th and 11 Parliamentary deputy group for cooperation with the Russian Federation, Federative Republic of Brazil, Republic of India an the People`s Republic of China parliaments communication analysis”. Research problem is Republic of Latvia Saeima deputy group for cooperation with parliaments of other countries contribution to the Latvian Republic's foreign policy with the BRIC countries. The theoretical part deals with concept of international communication, international political communication, Methodology sets out the chosen research methods: semi-structured interview, content analysis and questionnaires. Results of the work are that interparliamentary groups do not use all the opportunities for communication that provides globalization and new technologies, and also does not use do not use communication to implement the Latvian Republic's foreign policy guidelines Key words: BRIC, international communication, international political communication, interparliamentary groups
Interparliamentary communication: Republic of Latvia the 10th and 11 Parliamentary deputy group for cooperation with the Russian Federation, Federative Republic of Brazil, Republic of India an the People`s Republic of China parliaments communication analysis
Keywords: Komunikācijas zinātne