Latvijas politisko partiju attieksme pret bēgļu un patvēruma meklētāju uzņemšanu Latvijā: salīdzinošā analīze - Sebris, Reinis (Latvijas Universitāte, 2017)
Maģistra darba nosaukums ir „Latvijas politisko partiju attieksme pret bēgļu un patvēruma meklētāju uzņemšanu Latvijā: salīdzinošā analīze”. Pētījuma problēma darbā sasaistīta ar Latvijas politisko partiju neviennozīmīgo nostāju un lomu pret bēgļu un patvēruma meklētāju uzņemšanu. Darba mērķis ir analizēt un salīdzināt politisko partiju nostāju pret bēgļu un patvēruma meklētāju uzņemšanu, jo sabiedrībai sniegtā nostāja ir neskaidra. Darbā izvirzītie uzdevumi ietver politisko partiju nostājas salīdzināšanu, kas tiek veikta kvalitatīvās metodes ietvaros, izmantojot materiālu satura analīzi un padziļinātas intervijas. Darbā, pamatojoties uz teorijā piedāvāto kritēriju kopumu, tiek analizētas sakarības un attiecinātas uz politiskajām partijām. Secināms, ka „Vienotība” atbalsta bēgļu uzņemšanu un sabiedrības attieksme ietekmē partiju nostāju.

The name of the Master thesis „Latvian political parties attitude to refugees and asylum seekers in Latvia: comparative analysis”. Problem of the work is related to ambiguously attitude and role of Latvian political parties about refugees and asylum seekers. The goal of Master thesis is to analyze and compare political parties attitude to refugees and asylum seekers because offered attitude to society are uncertain. The task of the work includes to compare political parties attitude using qualitative method, content analyze and in-depth interviews. On the basis of criteria which are mentioned in theory political parties are analyzed with connection of those criteria. In conclusions affirms that „Vienotība” welcomes refugees and asylum seekers and society influences political parties attitude.
Latvian political parties attitude to refugees and asylum seekers in Latvia: comparative analysis
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija); politiskās partijas; bēgļi; patvēruma meklētāji; salidzinošā analīze