Iekšējās kontroles sistēmas pilnveidošanas iespējas studiju programmas īstenošanas procesā - Vērdiņa, Gita (Latvijas Universitāte, 2012)
ANOTĀCIJA. Promocijas darba „ Iekšējās kontroles sistēmas pilnveidošanas iespējas studiju programmas īstenošanas procesā” mērķis ir izvērtēt augstskolu iekšējās kontroles sistēmas, to efektivitāti studiju programmu īstenošanas procesā un izstrādāt priekšlikumus tās pilnveidošanai. Darbā ir izstrādātas un pielietotas metodes augstskolu iekšējās kontroles sistēmas efektivitātes novērtēšanai, iespējamo risku izpētei un riska svērtās ietekmes pakāpes noteikšanai studiju programmas īstenošanas procesā. Pētījums parāda, ka pastāv objektīva nepieciešamība pilnveidot augstskolās esošās iekšējās kontroles sistēmas, tāpēc ir izstrādāti priekšlikumi tās pilnveidošanai. Darbs izstrādāts LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē, tā apjoms 209 lpp., ietver 21 attēlu, 35 tabulas, 7 pielikumus un 248 literatūras un citus avotus. Atslēgas vārdi: iekšējā kontroles sistēma studiju programmu īstenošanas procesā

ANNOTATION. The aim of the Doctoral Thesis „Possibilities of Internal Control System Improvement in a Study Programme Implementation Process” is to evaluate the internal control system of higher education institutions, and its effectiveness in the study programme implementation process. The methods for evaluation of the impact of the internal control systems of higher education institutions, for the investigation of the possible risks and for stating the risk degree impact in the study programme implementation process have been worked out and applied. The research shows that there is objective necessity to improve the internal control systems of higher education institutions. The Thesis has been worked out in the Faculty of Pedagogy, Psychology and Arts, LU, its amount is 209 pages, it includes 21 figures, 35 tables, 7 annexes and 248 literature sources. Key words: inner control system, study programme, implementation process
Possibilities of Internal Control System Improvement in a Study Programme Implementation Process
Keywords: Vadībzinātne; Izglītības vadība; Management science; Education Management