Testpiemēru kopas ģenerēšana SQL SELECT komandas testēšanai - Rasjuks, Dmitrijs (Latvijas Universitāte, 2012)
No datu bāzu lietojumiem bieži tiek gaidīts, lai tie demonstrētu augstu uzticamību. Defekti, ja gadās datu bāzu lietojumā, var izraisīt neatgriezenisko datu korupciju. Tomēr, ir bijis salīdzinoši maz pētījumu veltītu datu bāzu lietojumu testēšanai. Lai gan pēdējos gados šī tēma ir guvusi būtisku interesi, joprojām pārāk bieži netiek ņemta vērā testu specifika lietojumiem, kuri sadarbojas ar datu bāzi, jo trūkst precīzu vadlīniju un rīku šādu izmēģinājumu veikšanai. Šī darba ietvaros tika apkopoti, klasificēti un salīdzināti darbi, kuri bija veltīti datu bāzu lietotņu testēšanai un tika sniegta testpiemēru kopas un testa datu ģenerēšanas sistēmas arhitektūra, ar kuras palīdzību tiek iegūts augsts SELECT pieprasījumu testu pārklājums.

The generation of a set of test cases for SQL SELECT command testing. Database programs are often expected to exhibit high reliability. Faults, if occurring in a database program, can result in unrecoverable data corruption. However, relatively little study has been made in the testing of database application programs. Even though the database-driven application testing has gained a considerable interest in recent years, even nowadays the specifics of tests for database-driven applications are too often neglected because there are no clear guidelines and tools for such tests. In this paper studies dedicated to database-centric application testing are described, classified and compared and a system architecture was presented for the generation of test suites and test data to achieve high coverage for testing SELECT queries.
The generation of a set of test cases for SQL SELECT command testing
Keywords: Datorzinātne