Militārās struktūras Livonijā krusta karu laikmetā - Esiņš, Krists (Latvijas Universitāte, 2022)
Militārās struktūras Livonijā krusta karu laikmetā. Darbā pētītas militārās struktūras, politika, motivācija un organizācija Livonijā krusta karu laikmetā, kā arī apskatīts karš un karošana Eiropā. Pirmajā nodaļā apsaktīti ekonomiskie un militārie procesi Eiropā kopumā. Otrajā nodaļā ir apskatītas militārās struktūras Livonijā. Trešajā nodaļā apskatīta politika, motivācija, organizācija un ietekme. Darba mērķis ir konceptuāli atspoguļot faktiskās struktūras un procesus Livonijā šajā laikā. Darbā tiek secināts, ka sociālie spēki un likumi, kas noteica vēstures attīstību principā bija tādi paši kā šodien.

Military structures in Livonia in the Age of Crusades. This work examines military structures, policy, and organization in Livonia in the age of Crusades, it also contains description of war and warfare in Europe. First chapter contains research about economic and military processes in Europe as a whole. Second chapter contains research about military structures in Livonia. Third chapter contains research about policy, motivation, organization, and influence. The purpose of this work is to conceptually depict the actual structures and processes in Livonia at that time. This work concludes that history determining social forces and laws were in principle the same as today.
Military structures in Livonia in the Age of Crusades
Keywords: Vēsture; Livonija; krusta kari; vara; organizācija; karš