Lietojumprogrammatūra radioloģisko izmeklējumu vizualizācijai ārstnieciskajās iestādēs - Cvetkovs, Ēriks (Latvijas Universitāte, 2022)
Kvalifikācijas darbā tiek apskatīta tīmeklī bāzētā sistēma radioloģisko izmeklējumu vizualizācijai. Tā paredzēta 4 lietotāju grupām. Pirmā lietotāju grupa ir sistēmas administratori, kuriem būs iespēja pārvaldīt visus sistēmas lietotājus un izmeklējumus, ka arī pieņemt pieteikumus no ārstiem un veidot šiem ārstiem kontus. Ārsti radioloģi caur platformu var apskatīt DICOM datnes, pētīt tos caur vizualizācijas platformu, pievienot medicīniskos slēdzienus. Trešā lietotāju grupa ir pacienti, kas varēs augšupielādēt savus DICOM izmeklējumus, pievienojot savu aprakstu, sekot līdzi izmeklējuma statusam un apstarpināt ārsta paveikto darbu. Ceturtā lietotāju grupa ir neautorizētiem lietotājiem, kuri grib reģistrēties vai nu kā pacientu, vai nu izveidot ārsta pieteikumu un tālāk izmantot šo platformu pēc administrācijas apstarpināšanas. Sistēma sastāv no 5 moduļiem: lietotāji, pacienti, ārsti, ārsta pieteikumi, izmeklējumi. Lietotāja modulī glabājas informācijas par visiem lietotājiem (ārstiem, pacientiem un administratoriem). Caur šo modeli notiek lietotāju autentifikācija. Ārsta pieteikuma modelī ārsti veido savus pieteikumus, ko akceptē administratori, lai izmantotu sistēmu. Izmeklējuma modelī glabājas visi izmeklējumi, ko augšupielādē pacienti. Sistēmas galvenais mērķis ir izveidot lietotājiem draudzīgo vietni, ko viņi varēs izmantot uz savas ierīces.

In the qualification work, a web-based system for visualization of radiological examinations is considered. It is designed for 4 user groups. The first user group is system administrators who will be able to manage all system users and exams, and also accept applications from doctors and create accounts for these doctors. Doctors can view DICOM files through the platform, study them through the visualization platform, add medical conclusions. The third user group is the patients who will be able to upload their DICOM exams by adding their description, following the status of the exam, and inserting the work done by the doctor. The fourth user group is for unauthorized users who want to register either as a patient or to create a doctor's application and further use that platform after the administration is hacked. The system consists of 5 modules: users, patients, doctors, doctor applications, exams. The user module stores information about all users (doctors, patients, and administrators). User authentication is in progress through this model. In the doctor's application model, doctors make their own applications accepted by administrators to use the system. The exam model stores all exams uploaded by patients. The main aim of the system is to create a user-friendly site that they will be able to use on their own devices.
Software solution for radiological examination visualisation in healthcare institutions
Keywords: Datorzinātne; DICOM; tīmekļa lietotne; radioloģiskie izmeklējumi; Django