Gaismas parādības vispārizglītojošās skolas fizikas priekšmetā - Domina, Ina (Latvijas Universitāte, 2010)
Diplomdarbs „Gaismas parādības vispārizglītojošās skolas fizikas priekšmetā” ir metodisks līdzeklis vispārizglītojošās skolas fizikas skolotājam gaismas parādību pasniegšanai skolā. Darbs sastāv no trim galvenajām nodaļām - Tēma “ Gaisma” pamatskolas kursā; Tēma “Gaisma” vispārizglītojošās vidusskolas kursā un Atšķirīgais tēmas apguvē pamatskolā un vidusskolā. Darbā rezultātos apkopoti metodiski ieteikumi tēmas ”Gaisma” praktiskai īstenošanai: tēmas satura tematiskais plānojums, mācību procesā lietojamās mācību metodes un paņēmieni, mācību darbā izmantojamie informācijas avoti un līdzekļi, mācību darba organizācija un vērtēšana. Darba kopapjoms - 51 lpp., darbam pievienoti pielikumi, kuri pieejami diplomdarba pārskatam pievienotajos divos DVD diskos.

Diploma paper „Light phenomena within general school physics subject” has been developed as methodical material for general secondary school physics teachers. Work contains three main parts : 1) Light phenomena study in lower secondary school, 2) Light phenomena study in upper secondary school, 3) Differences when studying light phenomena in lower and upper secondary school. Results of diploma work contain methodical recommendations – planning of educational content, recommended study methods, instructions for organization of educational processes and valuation of pupils’ educational achievements. Total volume of diploma paper - 51 pages plus appendix as corresponding digital attachment (two DVD discs).
Light phenomena within general school physics subject
Keywords: Pedagoģija