Islamiskās finanses kā alternatīva tradicionālās finanšu sistēmas ētikas un morāles nepilnībām. - Souissi, Intissar (Latvijas Universitāte, 2016)
Starptautiskā finanšu sistēma šobrīd saskaras ar pārmērīgu parādu un globālo finanšu inženieriju. Islāma banku sistēmaatšķiras no parastās sistēmas, jo tā izturēja 2008. Gada lielo krīzi. Tas radīja lielu ieinteresētību ekspertos un pētniekos, jo tie vēlējās saprast, kas radīja tādu imunitāti islāma bankai. Arī šajā darbā tika pētīts un analizēts vai Islāma banka varētubūt potenciālais risinājums krīzei un patreizējās sistēmas reāla alternatīva. Darbā pēc globālās monetārās sistēmas apskata un tās lielāko trūkumu izpētes, autors fokusējas uz Islāma finansēm, lai izskaidrotu to darbību un dalību starptautiskajā finansu sistēmā, noteiktu tās lomu finanšu krīzes laikā un analizētu dažādās grūtības ar kurām joprojām jāsaskaras, lai pierādītu, ka tā patiešām ir ētiska un morāla alternatīva tradicionālajai finanšu sistēmai.

The international financial system is today faced with excessive debt and global financial engineering. Islamic banking differs from the conventional system in that it withstood the huge crisis of fall 2008. By the way, a strong desire has emerged from the experts and researchers to understand what conferred such immunity on Islamic banking. It is actually then a question of studying and analyzing whether it might be a potential solution to the crisis and so real alternative to the current system. This paper after drawing up a general and clear panorama of analysis of the monetary global system and its perilous flaws, focuses on Islamic finance in order to explain its functioning and by the way its contribution to the international financial system, determine the role it played during the financial crisis, and analyze the various difficulties still confronting it in order to prove that it is indeed an ethical and moral alternative to the conventional financial system.
The islamic finance, an alternative to the conventional finance answering to ethical and moral ends
Keywords: Vadībzinātne