N-Acilsulfonamīdi kā virzošās grupas rutēnija katalizētās anelēšanas reakcijās - Petrova, Elīna (Latvijas Universitāte, 2015)
Petrova E., zinātniskais vadītājs Dr. ķīm. Jirgensons A. Maģistra darbs, 41 lappuse, 30 attēli, 4 tabulas, 33 literatūras avoti, 3 pielikumi. Latviešu valodā. Maģistra darbā pētīti N-acilsulfonamīdi rutēnija katalizētās C-H saites aktivēšanas/ anelēšanas reakcijās. Sintezēta virzošā grupa un substrāti. Piemēroti reakcijas apstākļi un veiktas N-acilsulfonamīdu anelēšanas reakcijas ar alkīniem. Iegūto vielu struktūras pierādītas ar 1H un 13C KMR spektriem.

Petrova E., supervisor Dr. chem. Jirgensons A. Master thesis, 41 page, 30 figures, 4 tables, 33 literature references, 3 appendices. In Latvian. In this master thesis N-acylsulfonamides in ruthenium catalyzed C-H activation/ annulation reactions were studied. Directing group as well as the compounds for annulation reactions have been synthesized. After optimization of the reaction conditions, annulation reactions with different N-acylsulfonamides and alkynes have been performed. Compounds were characterized with 1H and 13C NMR.
N-Acyl sulfonamides as a directing groups in ruthenium catalysed annulation reactions
Keywords: Ķīmija; BENZTIAZOL-2-ILSULFONIL- GRUPA; N-ACILSULFONAMĪDI; ANELĒŠANA; C-H AKTIVĒŠANA; IEKŠĒJAIS OKSIDĒTĀJS