Vēstniecības vadīto kultūras programmu loma jauniešu priekšstatu veidošanā par ārzemju kultūrām - Hwang, Gwangsu (Latvijas Universitāte, 2025)
Pētījumā tiek aplūkots, kā jauni pieaugušie dekodē Korejas vēstniecības organizētos kultūras pasākumus. Pētījums analizē veidus, kā jaunie dalībnieki uztver ārvalstu kultūras vēstījumus, izmantojot savas interpretācijas, kas ietekmē viņu izpratni par korejiešu identitāti. Pētījumā tika analizēti četri intervējamie vecumā no 18 līdz 25 gadiem, kuri apmeklēja vēstniecības organizētos pasākumus, lai izprastu viņu dalības iemeslus un kultūras domāšanas veidu attiecībā uz šo programmu ietekmi. Lielākā daļa dalībnieku izrādīja iesaistīšanās sajūtu aktivitātēs un vēlējās piedalīties nākotnes pasākumos. Pētījums apliecina, ka kultūras diplomātijas programmas rada atšķirīgas perspektīvas jauniešu attīstības laikā, parādot nepieciešamību paplašināt kultūras saturu labākām starpkultūru sarunām.

The study explores how young adults decode cultural events that the Korean Embassy organizes. The research explores the ways in which young participants understand foreign cultural messages through their interpretations which impacts their understanding of Korean identity. The research analyzed four interviewees between 18-25 years old who attended embassy-organized events to understand their reasons for participation and their cultural mindset concerning the impact of these programs. Most participants showed feelings of being involved in the activities and wanted to participate again in future events. The research proves cultural diplomacy programs create different perspectives during youth development by showing the need to expand cultural content for better cross-cultural conversations.
The Role of Embassy-Led Cultural Programs in Shaping Young Adults' Perceptions of Foreign Cultures
Keywords: Socioloģija un sociālais darbs; Youth; Cultural diplomacy; Korean Culture; Cultural Programs, Identity negotiation