Negatīvo emociju pārvarēšanas veidi pirmsskolā 3-5 gadus veciem bērniem - Daņķe, Jolanda (Latvijas Universitāte, 2025)
Kvalifikācijas darbu izstrādāja Latvijas Universitātes izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultātes studente Jolanda Daņķe. Kvalifikācijas darba nosaukums “Negatīvo emociju pārvarēšanas veidi pirmsskolā 3-5 gadus veciem bērniem”. Kvalifikācijas darba mērķis ir noskaidrot negatīvo emociju pārvarēšanas veidus pirmsskolā 3-5 gadus veciem bērniem un izstrādāt ieteikumus to mazināšanai. Kvalifikācijas darbs sastāv no teorētiskās un empīriskās daļas. Teorētiskajā daļā tiek pētītas emocijas, to būtības raksturojums, emociju attīstība un pašregulācijas veidošanās 3-5 gadus veciem bērniem, kā arī, kā pieaugušais var iesaistīties bērna emociju pašregulācijas attīstībā. Empīriskajā daļā tika apzināta reālā situācija un veikta 3-5 gadus vecu bērnu negatīvo emociju pārvarēšanas veidu izpēte pirmsskolā, kā arī metodisko materiālu izstrāde negatīvo emociju pārvarēšanai pirmsskolā 3-5 gadus veciem bērniem. Kvalifikācijas darbs sastāv no 46 lappusēm, t.sk. 4 tabulām, 5 attēliem, 9 pielikumiem. Izmantoti 33 literatūras avoti.

The qualification work was developed by Jolanda Daņķe, a student of the Faculty of Education, Science and Psychology, University of Latvia. Title of qualification work Ways of coping with negative emotions in pre-school 3-5 year old children. The aim of the qualification work is to find out the ways of coping with negative emotions in pre-school 3-5 year old children and to develop recommendations to reduce them. The qualification consists of a theoretical and an empirical part. The theoretical part deals with emotions, their nature, development and self-regulation of emotions in 3-5 year old children, as well as adult involvement in the development of self-regulation of emotions in children. The empirical part of the work identifies the real situation and researches the ways of overcoming negative emotions of 3-5 year old children in pre-school, as well as the development of methodological materials for overcoming negative emotions in pre-school for 3-5 year old children. The thesis consists of 46 pages, including 4 tables, 5 figure, 9 annexes. 33 literature sources used.
Ways of coping with negative emotions in pre-school 3-5 year old children
Keywords: Izglītības zinātnes; Negatīvās emocijas pirmsskolā; 3-5 gadus veci bērni; Bērnu negatīvās emocijas; emocijas; pirmsskola