Maza uzņēmuma datortīkla pilnveidošana - Matjaša, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2013)
Kvalifikācijas darba mērķis bija veikt neliela reāla uzņēmuma ofisa iekšējā tīkla reālu uzlabojumu ar minimāliem financiālajiem ieguldījumiem ierobežotā laika posmā. Darbā tika veikta esošā tīkla analīze un pārbaude uz atbilstību uzņēmuma prasībām kā arī sastādītas prasības pret tīklu pēc uzlabojumu veikšanas. Darba gaitā tika pētīti dažāda veida iespējas un risinājumi un izvēlēts vispiemērotākais risinājums katrā situācijā, vadoties pēc darbības uzticamības un drošuma, lietošanas un apkopšanas ērtuma, kā arī financiālajiem izdevumiem uz ieviešanu. Pēc izdevīgākā risinājumu kompleksa formulēšanas tika veikta tehnoloģiskā realizācija, kas darbā ir detalizēti aprakstīta un attēlota ar vizuāliem darbības piemēriem. Kvalifikācijas darba beigās, izvirzītie mērķi un uzdevumi tika sasniegti pilnā apmērā.

The purpose of qualifying work was to carry out a real small business office internal network real improvements with minimal financials investment in a limited period of time. In the work was done analysis of the available network and verification of compliance with the requirements of the company, as well as were composed network requirements after making improvements. Was chosen the most suitable solution for each situation according to the operational reliability and safety, for easy use and servicing, as well as financial costs of implementing. After the formulation of the best complex solutions was made the technical realization, which described in detail and shown in the work using visual operating examples. On completion of qualifying work, advanced tasks and objectives have been achieved.
Small company computer network improvement
Keywords: Datorzinātne