Eiroromāna žanrs S.Jurjenena daiļradē. - Volovika, Veronika (Latvijas Universitāte, 2012)
Darbs ir veltīts eiroromāna žanra pētījumam S.Jurjeņena daiļradē. Par mērķi darbā kalpo eiroromāna žanra funkciju atklāšana un to klasifikācija. Autors izmantoja salīdzinošo psiholoģisko analīzi starp romānu tradicionālajā izpratnē un mūsdienu romānu. Īpaša uzmanība tiek pievērsta literatūras problēmai - žanra un romāna jēdziena paskaidrojumam, eiroromāna žanra funkciju klasifikācija, kā arī S.Jurjeņena personības kļūšana, kas ļāva izveidot jaunu literāro žanru. Darbs dalās divās daļās. Pirmajā daļā ir izklāstāmi teorētiski pamatjautājumi, kuri ir nepieciešami pētījumam. Otrajā, saskaņā ar liktajiem uzdevumiem, ir veikta S.Jurjeņena daiļrades analīze. Pētījums var ieinteresēt filologus, kuri vēlas diferencēt eiroromāna žanra funkcijas, jo tas mainās ar katru literāru darbu. Atslēgvārdi: Romāns, eiroromāns, S.Jurjeņens, žanrs

The work is devoted to the study genre of euro novel in S.Iourienen works. Its purpose is to identify and classify features of the genre of euro novel. The author makes a comparative analysis between the novel in the traditional sense and the modern novel. Particular attention is paid to the problem of introspection - formulation of the concepts of genre and the novel, as well as the personality of Sergey , that led to the creation of a new genre. This work is divided into two parts. The first part outlines the main theoretical issues necessary for the study. In the second, in accordance with the objectives, a comparative analysis of the S.Iourienen works. The study may be interested in philology, if there is a desire to find new features of the euro novel. Key words: Novel, euro novel, genre, S.Iourienen
A Genre of an Euro Novel in the Works of S. Yuryenen.
Keywords: Valodniecība