Skolēnu ar vidēji smagiem un smagiem garīgās attīstības traucējumiem adaptācija 1. klasē - Krūkle, Solvita (Latvijas Universitāte, 2013)
Diplomdarba autore Solvita Krūkle Diplomdarba tēma – „Skolēnu ar vidēji smagiem un smagiem garīgās attīstības traucējumiem adaptācija 1. klasē.” Diplomdarba mērķis ir teorētiski pētīt un analizēt teorētiskās atziņas par bērniem ar vidēji smagiem un smagiem garīgās attīstības traucējumiem, garīgās attīstības traucējuma ietekmi uz adaptācijas procesu. Teorētiskajā daļā veikts adaptācijas perioda raksturojums, garīgās attīstības traucējuma raksturojums, skolēnu ar vidēji smagiem un smagiem garīgās attīstības traucējumiem raksturojums. Praktiskajā daļā tiek pētīta garīgās attīstības traucējuma ietekme uz adaptācijas procesu. Atslēgvārdi: adaptācija, garīgās attīstības traucējums, skolēni ar vidēji smagiem un smagiem garīgās attīstības traucējumiem.

Author of diploma work Solvita Krūkle Diploma work subject – „Adaption of pupils with moderate and severe mental mental development disorders into 1st class.” Aim of diploma work is to do theoritacl research and analyse theoretical knowledge about childs with moderate and severe mental development disorders, mental development disorder effect on adaption process. In theoretical part there is made characterization of adaption period, characterization of mental development disorder, characterization of pupils with moderate and severe mental development disorders. In practical part there is made research on effect of mental development disorder effect on adaption process. Keywords: adaption, mental development disorder, pupils with moderate and severe mental development disorders.
Adaptation of pupils with medium severe and severe mental developmental disturbances in Grade 1
Keywords: Pedagoģija