Mūsdienīgas infografikas tendences izglītības sfērā - Dubodelova, Jeļizaveta (Latvijas Universitāte, 2022)
Mūsdienu pasaulē infografikām ir būtiska nozīme, tās ir visur - uz tualetes durvīm, veikalos, skolās, luksoforos un tā tālāk. Tas palīdz mums labāk un ātrāk uztvert dažādu informāciju, tās var būt tikai zīmes vai arī milzīga datu apjoma vizualizācijas. Šī darba mērķis ir izveidot infografiku skolēniem, kuri apgūst latviešu valodas gramatiku, lai viņiem būtu vieglāk apgūt informāciju. Teorētiskajā daļā ir aprakstīta infografikas vēsture un tās veidi. Empīriskā daļā tiek analizētas dažādas infografikas, lai izprastu infografikas galvenos principus, stilistiku un tendences. Praktiskajā daļā ir aprakstīts darba tapšanas process.

Infographics play a key role in today's world, they are everywhere, on restroom doors, in shops, schools, traffic lights and so on. It helps us to perceive different information better and faster, it can be just signs or it can be visualizations of huge amounts of data. The aim of this thesis is to create an infographic for pupils who study Latvian grammar in order to help them better understand information. The theoretical part describes the history and types of infographics. Empirical part analyses different infographics in order to understand the main principles of infographics design, stylistics and trends. We will describe the process of creating the work in practical part.
Modern Infographic Trends in Education
Keywords: Mākslas zinātne; tendences; vizualizācija; skola; dati; informācija