Mikrouzņēmuma nodokļa izmaiņu ietekme uz mikrouzņēmuma nodokļa maksātājiem - Pļaviņš, Rihards (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba mērķis ir izpētīt un analizēt mikrouzņēmuma nodokli, tā aprēķināšanas kārtību un izmaiņas pēdējo gadu laikā Latvijā, kā arī izstrādāt priekšlikumus nodokļa uzlabošanai. Darbs ir aktuāls, jo mikrouzņēmuma nodoklis ir viens no grozītākajiem nodokļiem Latvijas Republikas nodokļu sistēmā, kā arī tas ir viens no sistēmas jaunākajiem nodokļiem. Mikrouzņēmuma nodokļa galvenais mērķis ir atbalstīt mazos un uzņēmējdarbību uzsākušos uzņemējus, samazinot tiem nodokļu slogu. Daudzo izmaiņu rezultātā mikrouzņēmuma nodoklis zaudē savu sākotnējo izveidošanas mērķi un negatīvi ietekmē mazos uzņēmējus. Grozījumu biežums tiek plaši apspriests gan uzņēmēju, gan kritiķu vidū. Darba autors pētīja mikrouzņēmuma nodokļa aprēķināšanu, sastāvu un izmaiņas no 2016. gada līdz 2018. gadam. Tika veikts nodokļa aprēķins un izteikti priekšlikumi nodokļa problēmu risināšanai.

The aim of the Bachelor's thesis is to study and analyze micro-enterprise tax, its calculation procedure and tax changes in Latvia in recent years, as well as to develop proposals for tax improvement. The work is topical, as the micro-enterprise tax is one of the most modified taxes in the Latvian tax system, and it is one of the newest taxes in the system. The ultimate goal of a micro-enterprise tax is to support small busineses and start-ups by reducing their tax load. As a result of many changes, the micro-enterprise tax loses its main purpose and negatively affects small businesses. The frequency of tax change is discussed extensively among entrepreneurs and critics. The author of the thesis investigated the calculation, composition and changes of the micro-enterprise tax from year 2016 to year 2018. A tax calculation was made and proposals for tax problems were made.
Impact of micro-enterprise tax changes on micro–enterprise tax payers
Keywords: Ekonomika; mikrouzņēmums; mikrouzņēmuma nodoklis; mikrouzņēmuma nodokļa izmaiņas; MUN likums