Veloceliņa pagarināšanas izbūves projekts Garkalnes novadā - Gricenko, Laura (Latvijas Universitāte, 2015)
Mūsdienu zinātnes un tehnoloģiju attīstības ietekmē mainās cilvēku dzīvesveids, ekonomiskie apstākļi. Velosipēds kļuvis par ikdienas pārvietošanās līdzekli. Garkalnes novadā veic investīcijas, lai uzlabotu dzīves kvalitāti, sekmētu veselīgu dzīvesveidu, tūrisma attīstību, nodrošinātu drošas pārvietošanās iespējas, kas netieši veicina arī papildu ieņēmumu gūšanu pašvaldībai - nodokļu maksājumu pieaugumu. Maģistra darba mērķis ir nodrošināt Garkalnes novada iedzīvotāju vēlmes, izmantojot velosipēdu, veloceliņa posmā :„Berģi – Upesciems- Langstiņi” Pētījumā noteiktā problēma: Esošais veloceliņš minētajā maršrutā nenodrošina Garkalnes riteņbraucēju vēlmes. Problēmas risināšanai darba autore izstrādā projektu, kura ietvaros tiek izbūvēts 1,2 km papildus veloceliņa posms ar apgaismojumu. Maģistra darbs sastāv no 206 lappusēm un 34 pielikumiem.

Contemporary science and technology will change people's way of life, economic conditions. Bike has become a daily means of transport. Garkalne district invest to improve the quality of life, promote healthy lifestyles, development of tourism, to provide secure mobility, which indirectly contributes to additional income received from local government taxes. Master's thesis aims to provide Garkalne County residents - desires through the bicycle, cycle path phase Bergi - Upesciems- Langstiņi ". The research leading to the problem the existing bike path that route does not Garkalnes cyclist wishes. To solve this problem, the author developed a project to be built in addition to the 1.2 km cycle path phase including lighting. The master work consist of 206 pages and 34 attachments.
Cycle path extension project Garkalne region
Keywords: Vadībzinātne; projektu vadīšana; Garkalnes novads; projekts; veloceliņš