Koherentas kustības stimuli un redzes uzmanība - Melluma, Agnese (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā, datorsalikumā uz 71 lapas. Tas satur 41 attēlu, 1 tabulu, 2 pielikumus un 21 atsauci uz literatūras avotiem. Atslēgas vārdi: redzes uzmanība, uzdevumam nenozīmīgā uztveres iemācīšanās, koherentas kustības stimuli. Darba mērķis: noskaidrot, vai vizuāla centrālā uzdevuma veikšanas laikā ir iespējams pilnībā ignorēt koherentas kustības stimulu fonā. Metode: tika izstrādāta programma DotCoherence, lai mērītu koherences slieksni, un programma PrjVSearch, lai izraisītu uzdevumam nenozīmīgo uztveres iemācīšanos. Programmas izstrādājis V.Liakhovetckii 2014.gadā. Secinājums: vizuāla centrālā uzdevuma veikšanas laikā nav iespējams pilnībā ignorēt koherentas kustības stimulu fonā, kā rezultātā notiek uzdevumam nenozīmīgā uztveres iemācīšanās.

Bachelor work is written in Latvian, in computer typesetting on 71 pages. It contains 41 figure, 1 table, 2 appendixes and 21 references to literature sources. Key words: visual attention, task-irrelevant visual perceptual learning, coherent motion stimuli. Aim: to find out if during a visual central task it is possible to completely ignore a coherent motion stimulus in tasks background. . Metode: the DotCoherence software was created to measure coherence threshold and PrjVSearch software was created to cause task-irrelevant visual perceptual learning. DotCoherence software and PrjVSearch software were both created by V.Liakhovetckii in 2014. Conclusion: during a visual central task it is impossible to completely ignore a coherent motion stimulus in tasks background, resulting the task-irrelevant visual perceptual learning.
Coherent motion stimuli and visual attention
Keywords: Fizika