Latvijas reģionu galvenās bibliotēkas sociālajos tīklos Draugiem.lv, Facebook un Twitter - Priedeslaipa, Sintija (Latvijas Universitāte, 2015)
Sociālajiem tīkliem mūsdienās ir svarīga loma lielas sabiedrības daļas saziņā. Tos izmanto ne tikai, lai sazinātos un iepazītos ar jauniem cilvēkiem, bet arī darbā, lai gūtu jaunus panākumus un atpazīstamību. Bibliotēkas šīs iespējas izmanto un aktīvi cenšas piesaistīt sev uzmanību ar sociālo tīklu palīdzību. Pētījuma mērķis ir apzināt, cik aktīvi bibliotēkas iesaistās sociālo tīklu – Draugiem.lv, Facebook un Twitter - vidē un cik regulāri informē savus lietotājus. Šī mērķa īstenošanai tiek veikta kontentanalīze, kas atspoguļo datus par reģionu bibliotēku aktivitāti sociālajos tīklos un intervijas, kurās atbildes sniedz nozares profesionāļi. Pētījuma rezultāti rāda, ka lielākā daļa Latvijas reģionu galveno bibliotēku aktīvi izmanto sociālos tīklus, lai informētu un piesaistītu jaunus lietotājus. Gandrīz visas bibliotēkas ir reģistrētas vismaz divos sociālajos tīklos.

Today social networks have an important role in public communication. They are used not only to communicate and meet new people, but also in work, for further progress and visibility. Libraries are following to this example, and are actively trying to attract attention with social networks help. The study aims is to identify, how actively libraries envolved in social networks - Draugiem.lv Facebook and Twitter - environment, and how regularly inform their users. For this purpose has been carried out content analyses, which reflect regional libraries activity, and interviews with professionals. The research results show, that the biggest part of Latvian regional libraries are actively using social networks to inform and attract new users. Almost all libraries have been established in at least two social networks.
Latvia regional libraries in social network Draugiem.lv, Facebook and Twitter
Keywords: Bibliotēkzinātne; sociālie tīkli; Draugiem.lv; Facebook; Twitter; reģionu galvenās bibliotēkas